Laura Lind

Moikka,

Olen Laura, 35-vuotias elämän fiilistelijä. Olen myös 1-vuotiaan tytöntylleröisen äiti, joten elämäni on täynnä ihmeellisiä asioita ja arkielämän taikaa. Tämän kaiken tasapainottajana toimivat jooga ja meditaatio. Rauhalliset hetken höyryävä kahvikuppi kädessä ja loputtomat kirjat, joita on aina useampi kesken pitkin asuntoa ja tartun niihin aina fiiliksen mukaan. Ja tietysti puolisoni, jonka kanssa ihmettelemme tätä elämää rinnakkain.

Raskausaikanani tajusin olevani sellaisen tapahtuman edessä, jonka etenemiseen minulla on vain rajallinen mahdollisuus vaikuttaa. Olen elämässäni kuitenkin kerta toisensa jälkeen huomannut mielen valtavan voiman. Jos pystymme hallitsemaan mieltämme, hallitsemme reaktioitamme ja tämän myötä myös pitkälti elämämme tapahtumia. Tajusin tämän olevan totta myös synnytyksessä - ja etenkin siinä.

Raskaus ja lapsen kehittyminen on mielestäni kaunein esimerkki luonnon mielettömästä suunnittelutyöstä: jokainen pieninkin yksityiskohta on niin tarkkaan mietitty ja ajoitettu. Siksi en voinutkaan käsittää, miksi sen kaiken huipentuma on jätetty sellaiseksi kärsimysnäytelmäksi, jona synnytys usein esitetään. Loppuiko luonnon mielikuvitus vai iskikö kirjoittajan blokki aivan tarinan loppumetreillä? Miksi täydellinen suunnitelma loppuu juuri loppuhuipennukseen? Olisihan pitänyt arvata, että taustalla on sama voima, kuin monessa muussakin: eli ihminen. Kaikki ne kerrokset, joita me olemme tuoneet tämän suuren suunnitelman päälle aikojen kulussa: pelkoa, myyttejä, väärinymmärrystä, vääriä odotuksia.. Kun nämä kaikki kaavitaan pois ja nainen vain keskittyy kehoonsa ja syntyvään vauvaansa, pääsee luonto jälleen näyttämään voimansa. Ja tarinan loppu on kaunis ja liikuttava. Sinun ja vauvasi ensimmäinen yhteinen matka <3

Minulle HypnoSynnytys ei ollut takuu mutkattomasta synnytystapahtumasta. Se oli keino hallita mieleni, tapahtui synnytyksessä mitä tahansa. Se auttoi mukautumaan muuttuviin olosuhteisiin, luottamaan ja pysymään rauhallisena, hengittämään hetkien läpi. Meillä matka ei ollut mutkaton: tuli perätilaa ja viime hetken sektio. Äiti tämän kaiken keskellä oli kuitenkin rento, nauravainen ja huumori kukki kumppanin kanssa jopa leikkaussermin takana sillä aikaa, kun vatsaani leikattiin auki. Olin kiitollinen, että vauvani ja minä saimme kokea synnytyksen sen loppumetreille asti. Luonnollisena ja kauniina. Ja sen jälkeen oli tärkeintä, että maailmaan syntyi terve ja tarkkaavainen tyttö. Saimme siis parhaat palat kaikesta - ja näin minä sen näen, kiitos HypnoSynnytyksen kirkastaman katsontatavan.

Ei ole yhtä oikeanlaista HypnoSynnytystä - sinä ja teidän perheenne rakennatte juuri teidän tarinanne. Olenpa kiitollinen, jos voin siihen teille tarjota työkaluja oppaaksi matkallenne. <3


Lauran Hypnosynnytys-valmennukset

Hypnosynnytysvalmennus (2,5h / vko, viiden viikon ajan) 

Huom! Ryhmä ja lähikontaktivalmennukset tauolla koronaviruspandemian vuoksi! 

  • HypnoBirthing®-ryhmävalmennuksia pidämme yhdessä Elsa Markkisen kanssa Helsingissä. Hinta 350€/perhe, Early Bird 300€/perhe.
  • HypnoBirthing®-synnytysvalmennus on saatavilla myös yksilövalmennuksena kotonanne minun  pitämänäni hintaan 650€/perhe, viikonloppuisin 800€
  • HypnoBirthing®-synnytysvalmennus kahdelle perheelle 900€ (450e/perhe) arkena ja viikonloppuisin 1100€ (550€/perhe) teidän valitsemassanne paikassa.